Over mij

Een goed ontwerp versterkt de inhoud.

Miriam van de Ven

Grafisch ontwerper

Vanaf het afronden van mijn opleiding aan de Academie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost in Breda ben ik werkzaam als grafisch ontwerper.
Mijn drijfveer als grafisch ontwerper is het verbeelden van de innerlijke motieven van de opdrachtgever. Het maakt niet uit vanuit welke achtergrond de vraag komt. Vanuit een brede interesse werk ik graag voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers. Ik probeer de behoefte achter de vraag te doorgronden en de doelgroep waarop we ons richten zo duidelijk mogelijk te definiëren om zo tot een goed antwoord te komen. Een kinderboekenuitgeverij is een heel andere wereld dan een bouwbedrijf. Voor beide geldt dat de ontvanger centraal staat, de weg ernaar toe is bijna identiek maar de uitkomst totaal verschillend.
Tien jaar heb ik als zzp’er zeer intensief samengewerkt met het communicatiebureau De Beeldenfabriek in Rotterdam. Daar heb ik kleine tot zeer grote projecten geleid. Veel van mijn werk dat je op deze site ziet kom je daarom ook tegen op de website van De Beeldenfabriek. Ik houd van schoonheid, maar die kan niet bestaan zonder inhoud. Zo kijk ik ook naar de maatschappij. Vanuit deze sociaal-maatschappelijke interesse richt ik me nu meer op projecten op dit gebied. Ook ben ik daarom naast mijn dagelijks werk actief als vrijwilliger bij de Sleep Inn, een nachtopvang voor daklozen in Utrecht.